Informatie

Wat moet je meenemen? Wat zijn/doen die keurmeesters nou eigenlijk? Aan welke afspraken moet ik me houden als deelnemer?

Voor de antwoord op deze en meer vragen, lees hieronder verder!

Meenemen

Kom je meedoen met het huttendorp? Hieronder staat een lijstje van dingen die je mee moet nemen. Denk eraan om overal je eigen naam op te zetten.

  • Stevige schoenen met een dikke zool. Dit controleren we elke dag bij de ingang.
  • Een hamer en een spijkerbakje, afsluitbaar is handig. Spijkers kan je halen bij de leidingtent.
  • Je eigen lunch en drinkbeker. Bij de leidingtent is onbeperkt water en limonade beschikbaar. Voor je lunch moet je zelf zorgen. Ouders zijn welkom om tijdens de pauze de lunch langs te komen brengen. 
  • Kleding aangepast aan het weer. Bij regen kunnen een regenjas en een trui handig zijn, bij zonnig weer zijn een pet en zonnebrandcrème aan te raden.
  • Tot slot natuurlijk je button! Je wordt verwacht tijdens het dorp je button steeds zichtbaar te dragen.
  • Op de Bonte Avond moet je ook zelf je bord en bestek meebrengen.
  • Misschien vind je het leuk om spullen van thuis mee te nemen om de hut te versieren. Denk eraan dat het terrein ’s nachts niet bewaakt is en dat de hut (zeker in het begin) niet waterdicht is. Neem dus alleen spullen mee die aan het eind van de week mee de afvalcontainer in mogen.

Het terrein

Het huttendorp vindt plaats op het grasveldje langs de Grote Beer. Hier zetten wij voor de week een aantal dingen klaar:

  • Grote stapels pallets en hout die jullie kunnen gebruiken voor je hut.
  • Een zaaghoek waar jullie dingen kunnen laten zagen of onder begeleiding zelf kunnen zagen.
  • Een leidingtent waar iedereen voor informatie terecht kan, jullie spijkers kunnen halen en de EHBO te vinden is.
  • Partytenten waar je kunt knutselen.
  • Een hoekje waar jullie de hele dag drinken kunnen komen halen.
  • Op de parkeerplaats is er een plek voor de fietsen en staat de WC-wagen.
  • Verschillende afvalcontainers die dagelijks geleegd worden.

Zie de contactpagina voor adresgegevens en locatie.

Bouwen en keuren

Aan het begin van het dorp maken jullie zelf groepjes waarmee je gaat bouwen. De leiding heeft telkens 2 pallets neergelegd op de plekken waar hutjes gebouwd mogen worden.

Heb je tijdens het bouwen hulp nodig met het bouwen of het verslepen van hout? Vraag dan hulp aan iemand van de leiding. Deze mensen kan je herkennen aan hun gele of blauwe T-shirts. De leiding is er ook voor andere vragen. 

 

Het is natuurlijk de bedoeling dat je hut zo stevig wordt, dat hij niet omvalt. Wil je op het dak klimmen, dan moet je hut eerst gekeurd worden. Dit doen de keurmeesters met de groene T-shirts. Zij komen langs om te kijken of je hut stevig genoeg is. Om je hut te laten keuren vraag je iemand van de leiding om naar je hut te kijken. Denken zij dat de hut stevig genoeg is? Dan melden zij de hut aan voor een keuring. De keurmeester komt dan langs zodra hij tijd heeft. Is je hut goed gekeurd, dan krijg je een bordje op je hut.

Na het goedkeuren van je hut mag je nog een etage op je hut bouwen. Zo kan je boven ook droog zitten. Het is niet toegestaan op deze tweede etage te klimmen.

Weten waar de keurmeesters op letten? Klik hier!

Voor veiligheid, stevigheid en stabiliteit:

  • De vuistregel is: ALLES moet aan ALLES vast.
  • Vloer verplicht, in verband met vastmaken van de onderkant van de wanden.
  • Wanden vast aan de vloer.
  • Vloerdelen vast aan elkaar.
  • Dak vast aan de wanden. 
  • Wanden vast aan de andere wanden.
  • Dak ondersteunen met stutten en dwarsbalken daar waar dat nodig is.
  • Stutten vast aan vloer en dak.
  • Dwarsbalken vast aan wanden, dak en de indien aanwezige en benodigde stutten.
  • Kruisschoren over de gehele lengte, breedte en onderkant van het dak van het hutje, over alle wanden.
  • Geen spaanplaten of hardboard als dragende constructie!
  • Alle spijkers plat.
  • Sla minimaal 2-3 spijkers kruislings, niet parallel naast elkaar, zodat het bevestigde deel niet zomaar kan loslaten en beter blijft zitten wanneer het hutje toch nog meer beweegt den wenselijk.

Voor de slapers stellen wij iets strengere eisen; spijkers plat, egale slaapvloer, goed stevige en stabiele hut, voor zover mogelijk, water- en winddicht (bijvoorbeeld door middel van zeilen), bij hoge temperaturen voldoende ventilatie voorziening voor verkoeling en beter slaapcomfort.

EHBO

Helaas gaat er ook wel eens wat mis tijdens het bouwen. Daarom is er tijdens het dorp altijd een gecertificeerde EHBO-er aanwezig. Hij zal meestal bij de leidingtent te vinden zijn en is te herkennen aan zijn rode kleding. De EHBO-er is er ook voor splinters en blauwe plekken. Dus als er iets is, meld dat altijd bij de leidingtent.

Afspraken met deelnemers

Tijdens het dorp zijn er een aantal afspraken waar alle deelnemers zich aan moeten houden:

  • Je moet altijd je button zichtbaar dragen.
  • Je mag alleen van het veld af onder begeleiding van een volwassene. Dit is onafhankelijk van leeftijd!
  • Je mag geen elektrisch gereedschap meenemen.
  • Het is verboden om spijkers in de bomen te slaan of paaltjes in de grond te slaan. Wij moeten het terrein aan het eind van het dorp zo achterlaten zoals we het gevonden hebben.

Ouders op het veld

Ook ouders adviseren wij om dichte schoenen te dragen op het veld, voor uw eigen veiligheid!

Tijdens de week lopen er meer dan 30 vaste vrijwilligers op het terrein rond. Dit is echter niet genoeg. Daarom vragen wij ouders om mee te helpen tijdens het dorp. Deze ouders worden ingezet bij bijvoorbeeld de creatiefhoek, de zaagplek en bij middagactiviteiten als de springkussens en de speurtocht. Heeft u zin om mee te helpen, meld dit dan aan op het inschrijfformulier van uw kind of kom even langs bij de leidingtent. Hulpouders krijgen van ons een button, zodat ze herkenbaar zijn. Dankzij uw hulp kunnen wij de week voor uw kind nog leuker maken!

Bent u geen hulpouder? Dan zult u  buiten de lunchpauze verzocht worden het terrein te verlaten. Wij gunnen het de kinderen om lekker zelf hun eigen hut te bouwen. Als ze hulp nodig hebben, kunnen ze hiervoor bij de leiding terecht.

Slapen op donderdag

Voor de oudere kinderen is het mogelijk om op donderdagavond in hun hut te blijven slapen. De spelregels:

  • Alle kinderen die op de Bonte Avond 10 jaar zijn of ouder kunnen blijven slapen (max. 30).
  • Per 5 kinderen die blijven slapen moet er een ouder meeslapen; deze heeft de verantwoordelijkheid voor de kinderen.
  • Op het terrein houden op elk moment minstens twee van onze vrijwilligers de wacht. Mocht er iets gebeuren, dan staan zij voor u klaar.
  • De kosten voor het slapen zijn 5 euro per kind. Dit geld gebruiken wij voor het ontbijt en het aanvragen van de vergunning.
  • Inschrijven voor het slapen kan tijdens de bouwweek bij de leidingtent. U krijgt dan een brief mee met meer informatie.
  • Het hutje waarin geslapen wordt, moet apart gekeurd worden. Daarom moeten ‘slaaphutjes’ uiterlijk woensdag om 16.00 bekend zijn bij de leiding. De extra keuring op donderdag bepaalt of er in de hut geslapen kan gaan worden!

Veel gestelde vragen

Er is iets kapot gegaan/kwijt geraakt tijdens het huttendorp. Wat nu?

Huttendorp de Meent is niet verantwoordelijk voor vermissing/diefstal/beschadiging van voorwerpen meegegeven aan de kinderen. We raden dan ook ten zeerste af om waardevolle spullen mee te geven. Enkele voorbeelden van voorwerpen die het beste thuisgelaten kunnen worden: sieraden, geld, horloges, mp3-spelers, radio, telefoon.

Gaat het dorp ook door bij slecht weer?

Ja. In het geval van onweer zullen wij gaan schuilen in de buurt. Wij laten ons echter niet afschrikken door wat regen. Wij adviseren u wel om de kleding van uw kind aan het weer aan te passen en bijvoorbeeld een regenjas mee te geven.

Heeft de leiding zonnebrand met mooi weer?

Bij mooi weer adviseren wij wel de kinderen zelf in te smeren, voordat ze naar het dorp komen en ze zonnebrand mee te geven. 

Hoe kan ik het huttendorp bereiken?

De leiding is bereikbaar via info@huttendorpdemeent.nl of het contactformulier op deze website.

Vlak vóór en tijdens de bouwweek is het team ook telefonisch bereikbaar. Daarbuiten staat de telefoon uit. Het nummer van de telefoon is: 06-36 52 15 95.

Hoeveel kost het huttendorp?

Wij vragen €32,50 per kind voor een week deelname. Als u in het bezit bent van een Amstelveenpas, betaalt u de helft; €16,25. Hiervoor mag uw kind meedoen aan alle georganiseerde activiteiten. Alleen voor het slapen vragen wij een extra bijdrage.

Ik wil mezelf opgeven als leiding, kan dat?

Jazeker, graag zelfs! Hiervoor kunt u terecht op de pagina ‘Aanmelden’.

Mijn kind is ergens allergisch voor, waar kan ik dat melden?

Onze EHBOer is graag op de hoogte van allergieën en medicijngebruik. U kunt hem vinden bij de leidingtent en herkennen aan zijn rode kleding.

Mocht er iets met mijn kind aan de hand zijn, wat gebeurt er dan?

De kinderen kunnen ten allen tijden bij de leiding terecht met problemen. Mocht er sprake zijn van iets ernstigs, dan nemen wij telefonisch contact op. Daarom is het belangrijk dat de opgegeven nummers actueel zijn!

Moet mijn kind eten en drinken mee?

Kort gezegd ‘ja’. Het is mogelijk om tijdens de lunchpauze eten en/of drinken bij uw kind te komen brengen. Limonade en water zijn altijd beschikbaar bij de leidingtent. Geef daarvoor een drinkbeker mee.

Waar kan ik mijn kind inschrijven?

Het inschrijfformulier kan ingeleverd worden in wijkcentrum de Meent (Orion 3). Hier kunt u ook het formulier ophalen, of u kunt het hier op de site downloaden.

Meer informatie vindt u ook op de pagina ‘Aanmelden’.

Waar vind ik gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen worden bij de leidingtent verzameld. Vraag ernaar bij de leiding. Na afloop van het dorp worden gevonden voorwerpen nog een tijdje in de Meent bij de balie bewaard.

Wanneer mogen ouders wèl het veld op?

U bent welkom uw kind naar zijn hut te begeleiden aan het begin van de dag. Na ongeveer een kwartier zal u verzocht worden te vertrekken. Daarnaast kunt u langs komen tijdens de lunchpauze en aan het eind van de bouwdag, voor het afsluitende praatje.

Zijn jullie verzekerd?

Als vrijwilligersinitiatief vallen wij onder de verzekering van wijkcentrum de Meent. Wij gaan ervan uit dat uw kind zelf WA verzekerd is.