Weekplanning

Tijden

Activiteit Tijdstip
Start 10.00 uur (maandag 10.30 uur)
Lunchpauze 12.30 tot 13.00 uur
Opruimen Vanaf 15.30 uur
Eind van de dag 16.00 uur
Bonte Avond (donderdag) Zie hieronder

Activiteiten

Naast het bouwen zijn er tijdens de bouwweek een veel activiteiten waar de kinderen deel aan kunnen nemen. Zo kunnen zij de hele week door knutselen in de knutseltent. Ook zijn er een aantal vaste middagactiviteiten: op de dinsdag is er een speurtocht, op woensdag het voetbaltoernooi en op donderdag springkussens. Bij erg warm weer worden er tussendoor ook watergevechten georganiseerd. Deze worden de dag van tevoren aangekondigd, zodat kinderen eventueel een waterpistool en badkleding mee kunnen brengen.

Daarnaast organiseren wij speciale -aan het thema gekoppelde- activiteiten. Deze blijven een verrassing tot de week zelf.

Bonte avond

Op de donderdagavond wordt de bouwweek afgesloten met de Bonte Avond. Deze bestaat uit twee delen: eerst eten de kinderen gezamenlijk en daarna zijn ook de ouders en andere belangstellenden uitgenodigd om te komen kijken naar de acts die de kinderen op het podium opvoeren.

Vanaf 18.00 uur zijn de kinderen welkom op het terrein en staat het buffet klaar. Door de leiding wordt gezorgd voor al het eten behalve de pannenkoeken. De kinderen brengen hiervoor zelf bestek en een bord mee!

Om 19.00 uur verwelkomen wij de ouders en belangstellenden op het terrein. Op het podium start dan de Bonte Avond. De kinderen kunnen zich tijdens de week hiervoor opgeven. Daarnaast worden de prijzen uitgedeeld voor de mooiste hutjes.

Rond 20.00 uur sluiten wij de avond af en gaat iedereen weer naar huis. Alleen de kinderen en ouders die blijven slapen blijven achter.

Slapen

Na de Bonte Avond is het mogelijk voor de kinderen van 10-12 jaar om een nachtje in hun hut te blijven slapen. Hiervoor kunnen zij zich opgeven bij het ophalen van de buttons en tijdens de week zelf.

De spelregels:

  • Slapen is mogelijk voor kinderen die bij de start van het dorp 10 jaar of ouder zijn.
  • Per 5 kinderen die blijven slapen moet een volwassen begeleider meekomen. Deze draagt de verantwoordelijkheid voor het groepje kinderen. Begeleidende volwassenen kunnen in de hut of in hun eigen tentje slapen.
  • Op het terrein houden op elk moment minstens twee van onze vrijwilligers de wacht. Mocht er iets gebeuren, dan staan zij voor u klaar.
  • De kosten voor het slapen zijn 5 euro per kind. Dit geld gebruiken wij voor het ontbijt en het aanvragen van de vergunning.

Vrijdag

Jammer genoeg komt aan alles een einde, dus ook aan een week gezellig bouwen. Op vrijdag moet het hele dorp weer afgebroken en opgeruimd worden. Daarvoor hebben wij iedereen nodig! Graag zien wij iedereen vrijdagochtend voor de gezamenlijke opruimactie. Hiervoor gelden wel een paar regels:

  • Iedereen op het veld moet stevige schoenen aan met dikke zolen.
  • Hutjes moeten van bovenaf afgebroken worden. Gezien de veiligheid is het verboden hutjes in hun geheel om te gooien.
  • Alle spijkers die tijdens het afbreken tevoorschijn komen, moeten meteen krom geslagen worden. Anders is het risico groot dat iemand bij het doorgeven van het hout in een spijker grijpt.
  • Iedereen kan bij de leidingtent een magneet of een vuilniszak ophalen en krijgt dan iets lekkers in ruil voor de opgeruimde afval.